Samstag, 27. Oktober 2007

Die Nordseite

3 Kommentare:

sense hat gesagt…

Die Nordseite sieht ja schon ganz gut aus, besonders die Fenster und der "Oberkantengucker". Die Steine sehen sehr groß aus, sie werden sicher gut isolieren und mit ihnen werden die Wände sicher sehr schnell wachsen.

Vrijdag ben ik jarig! hat gesagt…

Typische stenen. Lijkt me wel lekker snel bouwen. Veel lucht ertussen voor isolatie neem ik aan. Jullie gaan toch ook wel meedoen aan de opwarming van de aarde?

Österreich hat gesagt…

De stenen zijn super isolerend. Ze zijn 35x25x25 (lbh) en ze worden met 'lijm' geplakt. Het is net Lego. Hier in Oostenrijk bestaat geen Hypotheekrenteaftrek. Daarvoor in de plaats is er een systeem waarbij je een gedeelte van de hypotheek bij de staat kunt lenen voor een rente van maar 1%. Hoe veel je kan lenen is afhankelijk van de isolatiewaarde van het huis. Deze waarde is afhankelijk van alle bouwmaterialen, de bouwwijze en zelf de locatie wordt meegenomen. Hoog in de bergen is het immers veel kouder en ook de stand tov de zon is belangrijk. Er bestaan hier zelfs passieve huizen! Die huizen zijn zo goed geïsoleerd dat ze zonder warmtetoevoer in de winter minstens 15 graden blijven. Ons huis valt in de tweede klasse en is een laag energie huis. Het dak wordt met 30cm geïsoleerd. De buitenmuren met 20cm en de muren van de kelder met 10cm. De vloeren met 15cm en vd kelder met 10cm.
In Rees waren de buitenmuren maar met 10cm geïsoleerd en het dak met 17cm!

Ja,ja...er komt aardig wat bij kijken.

Vele groetjes,

Stefan

Margot, doe ook Jan D de groeten!